Σε ένα ματς με αρκετή ένταση και πάθος, φάσεις εκατέρωθεν και δυο διακοπές, Σούρμενα και Δόξα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 για την 22η αγωνιστική.

Οι δυο ομάδες απέδειξαν ότι δικαίως βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με την ‘κυανή θεα’ να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς έχοντας ματς περισσότερο από την πρωτοπόρο Ερυθραία.

Από την άλλη, οι ‘ροσσονέρι’ είχαν καλή παρουσία στο α’ μέρος όπου προηγήθηκαν και δημιούργησαν φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη μετά το άσχημο ξεκίνημα και να έχουν τη φάση του αγώνα με το δοκάρι του Κασσιανού για να πάρουν τη νίκη.

Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι αφού μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να μην επιτρέψουν στη Δόξα να γίνει απειλητική. Στο 7′ μόλις οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Τσακύρης σέντραρε και ο Χατζηαπαναγιώτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με τον Μπακόλα να μπλοκάρει στη συνέχεια.

Στο 30′ έγινε το 1-0, όταν ο Χατζηπαναγιώτης βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, με τους ανθρώπους της Δόξας να φωνάζουν στη συγκεκριμένη φάση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημογιάννης γράφοντας το 1-0. Στο 32′ ο Μαραγκουδάκης επιχείρησε ωραία σέντρα με τον Παρασκευόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 38′ ο Κατσούδας με τρομερό σουτ ανάγκασε τον Λύρο στην απόκρουση του αγώνα απομακρύνοντας σωτήρια με εκπληκτική επέμβαση. Στο 40′ το ματς διακόπηκε για περίπου 5′ όταν ο β’ επόπτης, Σαμοϊλης, πήγε προς τον Ζαραβίνο δείχνοντας να έχει ενοχληθεί από κάποια κίνηση των φιλάθλων των φιλοξενούμενων με το ματς να ξεκινάει μετά από λίγα λεπτά.

Στο 41′ τα Σούρμενα έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καζαντζής έστρωσε στον Δημογιάννη, ο τελευταίος έκανε το σουτ με τον Μπακόλα να διώχνει σωτήρια.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους αφού στο 47′ ισοφάρισαν σε 1-1. Ο Γεωργουδάκης με ωραία σέντρα βρήκε τον Κασσιανό και με κεφαλιά ο τελευταίος έκανε το 1-1. Στο 47′ το ματς διακόπηκε για δεύτερη φορά με τον β’ επόπτη να πηγαινει στον Ζαραβίνο λόγω κροτίδας που έπεσε εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διακοπή δεν διήρκησε για αρκετά λεπτά, με τον Δημογιάνη στο 49′ να χάνει ευκαιρία να κάνει το 2-1, αφού είδε την ενέργεια του να ανακόπτεται από τον Μπακόλα.

Στο 51′ ο Δημογιάννης έφυγε στη πλάτη της άμυνας και αφού έκανε το σου είδε τον Μπακόλα να διώχνει. Στο 56′ ο Θυμιανός με σουτ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στα Σούρμενα με σουτ κάνοντας το 2-1.

Στο 60′ η Δόξα απείλησε με το σουτ του Γεωργουδάκη να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 84′ ο Παρασκευόπουλος κέρδισε πέναλτι από το Γιοματάρη, κάτι που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι, με τον Πλούμη να ευστοχεί γράφοντας το 2-2.

Το τέρμα αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών των Ζυγούρη και Ρόππα και λίγο έλειψε με τη συμπλήρωση 90′ να πετύχουν την ανατροπή.

Συγκεκριμένα, ο Κασσιανός βρέθηκε εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Λύρου με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Κώστας Μητρούσης) Λύρος, Κορκόλης, Ζιώγας (80′ Γιοματάρης), Θυμιανός (60′ Μελτίου), Μπουγιούκος, Τσακύρης, Πρέκας, Μανωλιάδης, Καζαντζής, Δημογιάννης, Χατζηπαναγιώτης (73′ Μαρινάκης).

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ (Λουκάς Ρόππας-Δημήτρης Ζυγούρης): Μπακόλας, Μαραγκουδάκης Κ.(67′ Πλούμης), Κατσούδας, Βακερλής Π., Γκουντελίτσας (60′ Χαλβαντζής), Ντίας, Κασσιανός, Ρόπας, Γκούγκας (77′ Λουσαράκης),, Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος.