Μεγάλη ημέρα για το Αθηναικο ποδόσφαιρο το Σάββατο 13 Μαίου στη Ριζούπολη, αφού οι δύο ιστορικές του πρωταθλήτριες Α’ ΕΠΣΑ 2017 το Αιγάλεω και ο Χαραυγιακός αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης για την μια και μοναδική θέση που οδηγεί στην Γ’Εθνική.

Τελικά το Αιγάλεω επικράτησε με 3-1 και μετά από 3 χρόνια περιπλάνησης στα γήπεδα του αθηναικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε στην Γ’ Εθνική.

Το παιχνίδι τα είχε όλα. Δύναμη, νεύρα, γκολ-αυτογκολ, αποβολές και έναν υπέροχο κόσμο. Μόλις στο 13′ έγινε το 1-0 για το Αιγάλεω με αυτογκολ του Βαζούκη στην υπέροχη ενέργεια του Βέρμπη.

Ο Χαραυγιακός αντέδρασε και 39′ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Γιαννόπουλου από σέντρα του Ράμμου.

Στο 44′ έγινε το 2-1 για το Αιγάλεω με νέο αυτογκολ, του Αναστασόπουλου αυτή τη φορά στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα. Στο β’ ημίχρονο ο Χαραυγιακός πίεσε πολύ ιδιάιτερα από δεξιά με εκπληκτικές ενέργειες του Μπίτιλη που εξέθεσε την αριστερή πλευρά του Αιγάλεω, όμως ο γκολκήπερ Γιώρας και ο αγέραστος Παπουτσής σταμάτησαν κάθε ενέργεια της ομάδας του Χαραυγιακού.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 69′ με την αποβολή του Αναστασόπουλου και οι Ηλιουπολίτες έμειναν με 9 παίκτες αφού στο 90′ αποβλήθηκε και ο Μπίτιλης.

Το Αιγάλεω τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοντιζά στο 70′ και στη συνέχεια υπήρξε διακοπή του παιχνιδιού για 7′.

Ο διαιτητής του αγώνα κ.Ευαγγέλου έδειξε συνολικά 12′!! καθυστέρηση και στο 90″+11′ ο Τσαρκάνι έκανε το 3-1 ολοκληρώνοντας την επιτυχία για το Αιγάλεω.

Από την ομάδα του Ηλία Καλοπήτα κορυφαίος και ΜVP ήταν ο Κώστας Παπουτσής.

Διακρίθηκαν οι Κοντιζάς, Σπανός, Γιώρας (έσωσε 3 γκολ), Βέρμπης. Από τον Χαραυγιακό του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη κορυφαίος παίκτης ήταν ο Παύλος Μπίτιλης. Διακρίθηκαν οι Ράμμος, Φωστέρης και Τουγουντζόγλου.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Μ.Χατζηαλέξης): Παπαδόπουλος, Τάγκαλος (96΄Κωνσταντίνου), Ράμμος, Βαζούκης, Κωνσταντόπουλος, Τουγουντζόγλου, Ζήσης (55′ Μπιρμπίλης), Φωστέρης, Αναστασόπουλος Μπίτιλης, Γιαννόπουλος

ΑΙΓΑΛΕΩ (Η.Καλοπήτας): Γιώρας, Παπουτσής, Κολοβός (67′ Brestovichkt), Παπαθανασίου, Τζανέτος, Τζαφεράκος, Κοντιζάς, Κωτσερίδης, Βέρμπης, Σπανός (67′ Τσαρκάνι), Τουλουβασίλης (46′ Στάμος) 

 

photos   1.