Μετά την μαραθώνια συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη (29/4), αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τις αποφάσεις που έλαβε.

«Αναστέλλεται οριστικά λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του Covid 19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ. καθώς και της Γ’Εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ, περιόδου 2019-20.
Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’Εθνική κατηγορία περιόδου 2020-21. Για την διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσότερων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA«.

«Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεων τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων» αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη που θα μείνει στην ιστορία, αφού λόγω κορωνοϊού ανακηρύσσει … πρόωρα πρωταθλητές τους Χαραυγιακό και ΠΑΟ Ρουφ στην ΕΠΣΑ!